Uvedenie by malo byť v rovnaký deň, kedy bude predstavená séria Galaxy S23.

Funkcia Fast Pair je veľmi užitočná. Používateľom dokáže ušetriť nejednu vrásku pri vyhľadávaní Bluetooth zariadení a ich následnom párovaní so smartfónom. Služba využíva technológiu Bluetooth Low Energy na zisťovanie blízkych zariadení Bluetooth bez výraznej spotreby batérie telefónu. Portál AndroidAuthority informuje, že podpora novej verzie služby Fast Pair by mala byť spustená už 1. februára, čiže v ten istý deň, kedy bude predstavená trojica smartfónov série Galaxy S23.

Cieľom Fast Pair systému Android je zrýchliť a uľahčiť nastavenie nových Bluetooth zariadení. Doteraz sme sa tak mohli s týmto rýchlym nastavením stretávať pri párovaní slúchadiel a inteligentných hodiniek, avšak tieto možnosti sa majú čoskoro rozšíriť aj na ďalšie zariadenia.

Google Fast PairZdroj: TrustedReviews
Google Fast Pair

Medzi podporovanými by nemali chýbať napríklad lokalizátory alebo stylusy. Okrem podpory príslušenstva je dokonca možné, že podpora sa rozšíri aj na telefóny so systémom Android. Predovšetkým rozšírená podpora pre lokalizátory – sledovacie štítky nie je prekvapením, keďže už skôr sa objavili správy o prácach na takomto zariadení priamo z produkcie spoločnosti Google.

V prípade telefónov so systémom Android, by nová generácia služby Fast Pair prispela k jednoduchšiemu nastaveniu nových telefónov, ktoré by bolo odteraz jednoduchšie. Je však potrebné zdôrazniť, že hoci sa dôkazy o novej funkcii našli priamo v APK súbore, neznamená to, že všetky jej možnosti sa sprístupnia verejnosti.

Dôležitejšia je pritom informácia, ktorá prezrádza plánované uvedenie na trh. To sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutoční už 1. februára.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.