Upozornenie na spojenie oboch typov pripomienok sa začne objavovať od 6. marca.

Pokiaľ používate Google Kalendár, ktorý nedávno konečne vyriešil problém so spamom, pravdepodobne si okrem udalostí vytvárate aj pripomenutia (Reminders) alebo úlohy (Tasks). Tieto formy pripomienok si môžete vytvoriť aj z ďalších Google produktov, ako je Google Asistent, samostatná aplikácia Google Úlohy alebo Gmail či Dokumenty.

Rozdiel medzi pripomenutiami a úlohami je z praktického hľadiska minimálny, čo si konečne uvedomil aj Google, ktorý sa rozhodol zjednotiť dve skupiny pripomienok do jednej – pripomenutia zruší a ostanú iba úlohy. Pokiaľ máte v Google Kalendári uložené nejaké pripomenutia, od 6. marca 2023 sa vám začne zobrazovať výzva, aby ste si ich jedným kliknutím prekonvertovali na úlohy.

Ak túto výzvu odignorujete, v priebehu druhého kvartálu 2023 dôjde k automatickej zmene pripomenutí na úlohy. Z praktického hľadiska túto zmenu vítame, nakoľko zjednoduší tvorbu pripomienok – od Q2 2023 ostanú iba Úlohy a budete k nim môcť pristupovať zo všetkých Google produktov. Ďalšie informácie o zlúčení pripomenutí a úloh oznámi Google v blízkej budúcnosti.

Uvedené termíny sa týkajú osobných kont. Pokiaľ používate službu Google Workspace, výzva na prekonvertovanie pripomenutí sa začne zobrazovať od 12. apríla, pričom k automatickej zmene dôjde od 22. mája 2023.

Google čoskoro zlúči pripomenutia a úlohyZdroj: Google
Google čoskoro zlúči pripomenutia a úlohy: Od 6. marca 2023 začne zobrazovať takúto výzvu

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit