Od októbra sa aj Disk naučí upratovať.

Už prestane platiť všeobecné presvedčenie, že spoločnosť automaticky odstraňuje položky koša z Disku. Google informoval, že Disk odstráni všetky položky koša po 30 dňoch. Funkcia bude spustená od polovice októbra.

Presnejšie už od 13. októbra Disk začne automaticky odstraňovať všetky súbory, ktoré boli presunuté do koša. Podobným spôsobom boli odstraňované zdieľané súbory. Teraz to však bude platiť na všetky položky Disku. V prípade dlhodobo “uskladnených” súborov v koši, dôjde k ich vymazaniu na 30 deň v období po 13. októbri. Správcovia služby G Suite však budú môcť u aktívnych používateľov obnoviť položky odstránené z koša o 25 dní neskôr.

Google uvádza, že táto zmena zodpovedá pravidlám ďalších produktov a služieb G Suite, ako je napríklad Gmail. Pomôže to zabezpečiť konzistentné a predvídateľné správanie používateľov v rámci všetkých produktov G Suite a zaistiť, aby sa položky, ktoré sú v koši používateľov, skutočne odstránili podľa očakávania.

Funkcia bude spustená od 13. októbra. Je však možné, že globálne zavedenie bude trvať až do konca októbra, pokým sa pokryjú všetci používatelia, ktorí budú o zmene informovaní od 29. septembra.

Zdroj: Gsuiteupdates

Prečítajte si aj:

Pozor na notifikácie. Android upozorní na pokus o prihlásenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.