Spustenie novej funkcie vám pomôže lepšie sa ochrániť proti škodlivým súborom.

Google na svojom blogu oznámil vytvorenie špeciálneho priečinka s názvom Spam v službe Google Disk. Ide o obdobu spamového priečinka s Gmailu alebo iných poštových služieb. Tu však s dôrazom na ochranu proti škodlivým súborom, ktoré sa vám iným používatelia môžu snažiť poslať. Filter by mal fungovať automaticky a súbory, ktoré budú v tomto priečinku po dobu 30 dní, budú automaticky odstránené.

Podobne ako pri emailovej službe, aj tu bude možné tieto súbory z priečinka presunúť do vášho legitímneho priestoru medzi ostatné súbory. Nemusíte sa obávať zo zmeškania nejakého súboru alebo jeho straty. Z času na čas ale bude potrebné pozrieť aj spomínaný priečinok.

Ako sa môžu takéto súbory dostať ku vám? Disk nie je izolovaná služba a používatelia, ktorí poznajú vašu emailovú adresu, vám môžu zdieľať súbor. Ten môže obsahovať škodlivý kód alebo nežiaduce informácie. V našich lokálnych podmienkach pravdepodobne nezaznamenávate výrazné spamovanie tohto typu a zrejme máte dlhodobo priečinok Spam prázdny.

Takisto bude fungovať aj presúvanie súborov do priečinka Spam. Stačí z kontextovej ponuky vybrať položku Nahlásiť spam alebo ho potiahnuť do tohto priečinka. Služba by mala byť dostupná do 24. mája 2023, pričom tentoraz Google nerobí žiadne výnimky. Aktivovaná bude pre používateľov G Suite aj osobných účtov. So zavedením sa počíta aj na platformách Android a iOS. Je možné, že viacerí z vás už majú novinku dostupnú.

google disk spamZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.