Novinka je dostupná pre systémy iOS a Android.

Aplikácie od spoločnosti Google ponúkajú čoraz viac funkcií. Ich používateľov sprevádzajú nielen pri každodennej práci, ale aj pri zábave. Pri pohľade na preplnené priečinky viacerých aplikácií nie je však prekvapením, že Google sa ich rozhodol prepracovať, aby sa v nich používatelia aj naďalej orientovali bez väčších problémov. 

Aj taký Google Disk (Drive) je aplikáciou, ktorá dokáže byť veľmi neprehľadná, ak si v nej používatelia nerobia systematicky poriadok. Google si je pritom vedomý, že k vyššej efektivite vie pomôcť aj prepracovaním jej domovskej stránky. Aktuálne sa spoločnosť zamerala na telefóny so systémom Android a iOS, v ktorých aplikácia Google Disk dostáva celkom novú domovskú stránku, ktorej kompaktnejšie rozhranie používateľom uľahčí orientáciu a hľadanie konkrétneho súboru.

Google Disk pre smartfóny dostáva nový dizajnZdroj: PhoneArena

Portál PhoneArena informoval, že Workspace používateľov sa na domovskej stránke aplikácie Google Disk začína namiesto karty „Priorita“ zobrazovať karta „Domov“, rovnako ako to majú osobné účty. Google však v úprave domovskej stránky nepoľavuje. Spoločnosť údajne tiež nahradí kartu „Workspaces“ výrazom „S hviezdičkou“ pre všetkých používateľov.

Významná zmena sa dostáva aj do karty „Navrhované“, ktorá sa nachádza v hornej časti obrazovky. Odteraz sa bude namiesto ukážky súboru zobrazovať prehľadnejší zoznam nedávno otvorených súborov.

Google Disk pre smartfóny dostáva nový dizajnZdroj: PhoneArena
Google Disk pre smartfóny dostáva nový dizajn

Karta „Upozornenia“ sa dokonca stane informačným kanálom „Aktivita“, čo je zmena, ktorá bola nedávno sprístupnená pre používateľov na webe. Táto karta je dôležitá predovšetkým preto, lebo bude zobrazovať položky, ktoré vyžadujú vašu pozornosť, a bude zobrazovať čakajúce žiadosti o prístup a pod. Aktualizácia pridáva aj nové plávajúce akčné tlačidlo pre rýchle otvorenie fotoaparátu. Toto tlačidlo sa bude odteraz nachádzať nad existujúcim tlačidlom „Nový“.

Pokiaľ novú verziu aplikácie Disk nemáte ešte pre svoj Android alebo iOS smartfón dostupnú, tak ju môžete očakávať v najbližších dňoch. Bude dostupná pre osobné aj Workspace účty.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.