Služba bude fungovať aj naďalej a koniec podpory sa týka aplikácie pre operačný systém Windows.

Konkrétne ide o verzie Windows 8 / 8.1, Server 2012 a všetky 32-bitové verzie systému, to znamená aj Windows 10. Týmto systémom skončí podpora aplikácie v auguste 2023. Ak aj bude synchronizovať súbory, nemôžete sa na ňu spoliehať a Google môže aplikácii vypnúť prístup na cloud. Určite ale nebudú vznikať ďalšie verzie alebo opravy chýb.

Aplikácia Google Disk, ktorú si môžete do systému nainštalovať na synchronizáciu súborov s týmto cloudovým úložiskom bude fungovať vo Windows 10 v 64-bitovej verzii a novších systémoch. Používatelia, ktorí nechcú aktualizovať svoj systém alebo vôbec nepoužívajú túto aplikáciu, sa nemusia ničoho obávať, pretože prístup ku svojim súborom budú mať tak ako doteraz, cez webový prehliadač.

Je logické, že firmy postupne ukončujú podporu produktov pre staré systémy, či už je to prehliadač internetu, alebo napríklad táto synchronizačná aplikácia. Google sa k tejto problematike vyjadril aj na svojom webe, kde mimochodom upozorňuje na blížiaci sa termín konca podpory. Tu zároveň upozornil, že najlepším spôsobom, ako predísť problémom je používanie maximálne rok starej verzie aplikácie Google Disk.

Vzhľadom na to, že aplikácia sa aktualizuje automaticky, táto poznámka sa mnohých používateľov nijako nedotkne a je len malá pravdepodobnosť, že majú staršiu verziu než 1 rok. To by sa mohlo stať v prípade, že ich počítač nebol pripojený celý rok k internetu alebo systémová politika riadená správcom by nedovolila automatické stiahnutie novej verzie.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.