Videohovory sa stali za posledné týždne veľmi populárnymi.

Bežne ich používame na komunikáciu s rodinou, alebo aj na pracovné porady. Aplikácia Duo je jednou z najpopulárnejších komunikačných aplikácií spoločnosti a používa sa viac, ako kedykoľvek predtým. Iba nedávno spoločnosť rozšírila v aplikácii počet členov skupín a najnovšie získava ďalšie užitočné novinky.

Google Duo

Zdroj: XDA-Developers

Prvou je funkcia, ktorá priamo konkuruje aplikáciám Zoom a Facebook Messenger: skupinové videohovory na webe. Google Duo teraz podporuje skupinové hovory až s 12 účastníkmi a toto číslo má narásť až na 32 osôb. Táto možnosť sa bude dať čoskoro naplno využiť cez prehliadač Chrome pre PC alebo laptop, vďaka verzii Duo pre webové prehliadače.

Google Duo uľahčuje aj pozývanie účastníkov. Ktokoľvek s Google účtom sa bude môcť pripojiť prostredníctvom odkazu. Túto funkcia sa nedávno objavila v teardowne APK súboru.

Google Duo

Zdroj: XDA-Developers

Nakoniec Google Duo získava aj zábavné funkcie v novom režime „Rodina“. Počas videohovoru môžete otvoriť ponuku a kliknúť na „Rodina“. Tento režim skryje tlačidlá stlmenia a ukončenia hovoru, aby sa zabránilo náhodnému dotyku. Do rozhrania sa pridáva tiež množstvo zábavných funkcií, ako je kreslenie, efekty a masky. 

Funkcie „Rodina“ sú k dispozícii pre skupinové a individuálne hovory.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.