Z vášho hlavného obsahu Google Fotky odstránia nepotrebné snímky.

Aplikácia Google Fotky je skutočne populárna medzi viacerými skupinami používateľov. Jej jednoduché ovládanie a tiež synchronizácia naprieč zariadeniami z nej robí užitočný nástroj na správu vašich snímok a videí. Ak však patríte do skupiny ľudí, ktorí neustále fotia, natáčajú videá a vytvárajú snímky obrazovky každej drobnosti, ktorá sa im objaví na obrazovke, môžete naraziť na problém. Vaša galéria je zrazu neprehľadná a vám sa s ňou nepracuje úplne najlepšie.

Práve na tento problém myslí Google so svojou aplikáciou na správu snímok a videí. Po novom pridá možnosť spravovať zobrazenie snímok, medzi ktoré by sa nezahŕňal nepotrebný obsah. Vďaka tomu by napríklad skryl z domovskej obrazovky aplikácie snímky obrazovky či duplicitné snímky, ktorými by ste si galériu zbytočne zaplnili.

Google Fotky budú prehľadnejšie

Službu Google Fotky využívajú viacerí používatelia na zálohovanie svojich snímok na disku. Vďaka tomu môžu uvoľniť miesto na internom úložisku smartfónu a zároveň si zaistiť, že o svoje snímky neprídu. Mnohí pritom zvolia jednoduché riešenie pravidelného zálohovania všetkých dostupných snímok, čím si zálohujú aj súbory, ktoré skutočne nepotrebujú. A tak sa základný prehľad v službe premení na štandardnú galériu, v ktorej sa neviete v snímkach vyznať.

Google Fotky
Zdroj: App Store

Po novom však Google pracuje na funkcii, ktorá by umožnila spraviť aplikáciu o niečo prehľadnejšiu. Vo výsledku by sa tak zo základného rozhrania odstránili nepotrebné súbory ako napríklad snímky obrazovky, GIFy či vtipné obrázky známe ako memes. Google Fotky by však tieto súbory stále zálohovali v priečinkoch, nezobrazovali by sa len v základnom rozhraní.

Nejde však o jedinú zmenu, ktorá by sa nakoniec mala dostať do aplikácie Google Fotky. Karta so spomienkami má získať redizajn a spraviť váš prehľad starších príspevkov taktiež prehľadnejší. Do aplikácie sa však chystajú aj ďalšie zmeny, ktoré budú zatiaľ dostupné len v rámci USA.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.