Google oznámil pozitívnu správu pre používateľov jeho služby.

Už niekoľko rokov si zvykáme na platené služby, ktoré sú používateľom predkladané tak, aby za ne ochotne platili nemalé peniaze. Pokým v prípade bezplatných verzií YouTube a YouTube Music je hlavným motivátorom k prechodu na platenú verziu čoraz agresívnejšia reklama, tak iné aplikácie vo svojej platenej verzii, ako napríklad Fotky, ponúkajú funkcie navyše. Jednou z nich je Magic Eraser, ktorá je k dispozícii iba predplatiteľom Google One.

Portál GizChina informuje, že nedávna analýza kódu aplikácie Fotky Google odhalila potešujúce zmeny pre populárny nástroj Magic Eraser, ktorý je pre slovenských používateľov známy ako Čarovný zmizík. Pripravovaná zmena by údajne mohla výrazne rozšíriť jeho dostupnosť a zaviesť aj funkciu šetrenia úložiska.

Túto zmenu už oficiálne potvrdil aj samotný Google, ktorý oznámil, že funkcie Magic Eraser, Photo Unblur a Portrait light budú od 15. mája dostupné aj pre používateľov, ktorí využívajú službu Fotky Google bezplatne.

Čarovný zmizík je v súčasnosti k dispozícii výhradne pre predplatiteľov služby Google One, avšak s rozširujúcou sa umelou inteligenciou spoločnosť prehodnocuje svoje služby. Čarovný zmizík bol do Fotiek Google pridaný približne pred rokom. Odstraňuje neželané rušivé objekty na pozadí len niekoľkými klepnutiami. Pokiaľ neželaný objekt chcete z fotografie vymazať, stačí ho obkresliť, po čom sa vybraný objekt vymaže. Pokiaľ ste s výsledkom spokojní, operáciu stačí už iba potvrdiť. Počas používania čarovného zmizíka je možné použiť aj funkciu “maskovanie”.

Funkcia Čarovný zmizík sa časom stala veľmi populárnou, pričom teraz sa zdá, že jej používanie už nebude podmienené predplatným. Za zmienku stojí aj to, že hoci používatelia majú v súčasnosti možnosť bezplatne experimentovať s Magic Eraser, tak ukladanie už upravených fotografií si stále vyžaduje predplatné Google One. Od 15. mája bude táto funkcia dostupná aj bezplatne.

Google tiež oznámil, že od tohto dátumu ponúkne všetkým používateľom služby Fotky Google 10 bezplatných uložení v rámci funkcie Magic Editor.

Zdroj: GizChina, Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.