Bude sa môcť synchronizovať medzi inými zariadeniami.

Tento typ chráneného obsahu bol doteraz uzamknutý v smartfóne. Fotografie umiestnené sem, sa nezobrazovali v prehľade fotografií a videí a ani v iných aplikáciách. Chránený obsah ale zostával v jednom zariadení a to sa teraz mení.

Google aktualizoval aplikáciu Fotky a vaše obrázky a videá sa budú dať zálohovať rovnako, ako nechránený obsah. Stále však bude treba zadať ochranný kód na to, aby ste sa k obsahu dostali aj na inom zariadení, kde ste prihlásení. Pôjde o kód k odomknutiu vášho zariadenia. Toto bude užitočné nielen pre používateľov smartfónu s Androidom ale aj pre používateľov zariadení s iOS. Po novom sa bude dať nastaviť uzamknutý priečinok aj vo webovom rozhraní aplikácie.

Zálohovanie na cloud ale nebude povinné a stále sa môžete rozhodnúť ponechať si chránený obsah len v danom zariadení. Vývojári upravili aj nastavenia ochrany vášho obsahu, aby bol ešte lepšie spravovateľný. Sekcie na zálohovanie, ochranu súkromia či zdieľania dostanú prehľadnejšiu podobu. Na smartfónoch s Androidom budete mať nové funkcie už teraz, na zariadeniach s iOS dostanú používatelia aktualizáciu od tohto dňa v postupnom uvoľňovaní.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.