Google Glass v edícii Enterprise pomôžu zefektívniť prácu v mnohých odvetviach.

Pokiaľ patríte medzi skupinu kritikov, ktorá odsúdila okuliare pre rozšírenú realitu od Googlu ako nepraktické a zbytočné, môžete svoj názor prehodnotiť. Dcérska spoločnosť Googlu, Alphabet, predstavila novú edíciu Enterprise, ktorá zaujme väčším displejom, novou skladacou konštrukciou, výkonnejším procesorom Atom aj dlhšou výdržou batérie. Vývojári z tímu Alphabet X navyše popracovali aj na ergonómii, ktorá má zaručiť pohodlnejšie nosenie.

Pred viac ako dvomi rokmi, kedy Google oficiálne ukončil predaj a komerčnú dostupnosť svojich okuliarov pre bežných spotrebiteľov, to vyzeralo na ich definitívny koniec. Ukázalo sa však, že prísľub spoločnosti v zmysle „Cesta sa tu nekončí“ nebol len prázdnou frázou a projekt bude pokračovať ďalej. Alphabet totiž aj po tomto kroku naďalej zásoboval okuliarmi popredné americké spoločnosti ako General Electric, DHL, Boeing či AGCO.

Zamestnanci DHL používajú Google Glass na rýchlejšie presúvanie balíkov v sklade

Tieto úspešné firmy navyše prišli so zaujímavými číslami z hľadiska zefektívnenia svojich procesov. Napríklad AGCO vďaka nim údajne zredukovalo svoj výrobný proces o 25%, kým také DHL zefektívnilo procesy v dodávateľskom reťazci o 15%. Vzhľadom na tieto merateľné výsledky možno očakávať, že vylepšená verzia Google Glass bude vo viacerých firmách úspešná. S vysokou pravdepodobnosťou sa časom dočkáme opäť aj verzie pre mass market.

Zdroj: Engadget