Konať sa bude 18. – 20. mája. 

CEO spoločnosti Sundar Pichai uviedol, že počas Google I/O 2021 sa dočkáme niekoľkých významných predstavení. Síce neposkytol presné detaily, no na základe predchádzajúcich správ si môžeme urobiť niekoľko záverov.

Vlaňajšie telefóny Pixel sa kvôli pandémii výrazne oneskorili. Spoločnosť ubezpečila, že sa situácia vracia do starých koľají. Nedávno zverejnený blogový príspevok údajne obsahuje fotografie nasnímané Pixel 5a, čo naznačuje, že telefón je takmer pripravený na svoje uvedenie na trh. Pixel 5a okrem dizajnu modelu 4a údajne zdedí aj čipset Snapdragon 765G.

Minuloročný Pixel 4a bol predstavený v auguste a duo Pixel 3a bolo predstavené počas I/O 2019. Keďže Google tvrdí, že sa veci posúvajú k normálu, tak tým môže naznačovať, že modelu Pixel 5a sa dočkáme až v auguste. No vzhľadom na nie príliš veľké odlišnosti vo výbave a dizajne nevylučujeme ani jeho májové uvedenie na trh.

Konferencia Google I/O bude tento rok virtuálna a zadarmo pre všetkých. Počas konferencie by sme sa mohli viac dozvedieť aj novom čipsete GS101, ktorý by mal poháňať Pixel 6. Spoločnosť tiež údajne pracuje na nových slúchadlách. Google počas tohto podujatia určite zverejní aj prvú verejnú beta verziu systému Android 12.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Samsung dopĺňa svoj ekosystém a prichádza s notebookmi. Zatiaľ však nie na Slovensko

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.