Aplikácia na spravovanie kontaktov by mala vyzerať prehľadnejšie.

Z informácií, ktoré poskytol portál Android Authority, je vidieť, že Google pracuje na zjednodušení dizajnu svojej aplikácie na správu kontaktov. Pomerne malý priestor a príliš mnoho informácií, ktoré sme dnes schopní zaznamenať do položky kontaktu, zapríčiňuje istú neprehľadnosť.

Google prinesie zmenu v podobe presunutia tradičných políčok do tlačidiel na spodnej časti. To by mohlo prispieť k sprehľadneniu pri zadávaní údajov o osobe. Ako je vidieť na obrázkoch, niektoré polia sú zachované. Zvyšné políčka, ako napríklad Pridať telefón alebo Email, majú samostatné tlačidlo. Na pohľad ide o kozmetickú zmenu, avšak z pohľadu logiky a jednoduchosti pridávania nových údajov, by mohol byť proces jednoduchší.

Z nášho pohľadu ide o snahu eliminovať množstvo políčok, ktoré sa zobrazujú pri vytváraní kontaktu. Zmena má priniesť nové tlačidlo, ktoré bude slúžiť na pridanie ďalších voliteľných polí. Vďaka tejto zmene sa používatelia vyhnú nadmernému rolovaniu po obrazovke a pridajú si len tie políčka, ktoré sú pre nich dôležité.

Novinka sa bude aplikovať na verziu Google Kontakty 4.39 a pôjde o aktualizáciu na strane servera. Dostupnosť aktualizácie si môžete skontrolovať aj vy, no je potrebné aplikáciu vypnúť. Najlepším spôsobom je vypnúť ju cez multitaskingové menu a znovu zapnúť. Takto budete mať istotu, že bola naozaj vypnutá a načíta sa odznova.

Zdroj: Android Authority, Mishaal Rahman

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.