Táto funkcia sa zíde, keď budete potrebovať rýchlo poslať informácie o udalosti iným ľuďom.

Google pripravuje jednoduché zdieľanie udalostí z kalendára, ktoré bude fungovať rovnakým spôsobom ako zdieľanie fotiek či niektorých iných dát. Znamená to, že v aplikácii Google Kalendár sa objaví nové tlačidlo Zdieľať, pomocou ktorého budete môcť rýchlo a pohodlne odoslať informácie o konkrétnej udalosti iným používateľom.

Novú funkciu oceníte napríklad v prípade, kedy potrebujete odoslať informácie o udalosti skupine iných ľudí. Nemusíte manuálne zadávať ich emailové adresy do udalosti, ale jedným zdieľaním pošlete odkaz do skupinovej konverzácie.

Celý proces si môžete pozrieť v krátkom videu, ktorý zverejnil používateľ menom @AssembleDebug na sociálnej sieti Twitter.

Zatiaľ nie je známe, kedy Google sprístupní novú funkciu pre širokú verejnosť, ale keď sa tak stane, v aplikácii sa vám zobrazí už spomenuté tlačidlo Zdieľať. Používatelia, ktorí kliknú na zdieľaný odkaz, budú môcť oznámiť svoju účasť ťuknutím na tlačidlá Áno / Nie / Možno.

Mimochodom, takéto zdieľanie udalostí je už dostupné v Google Kalendári, ale iba pre udalosti, ktoré obsahujú odkaz na stretnutie cez službu Google Meet. V budúcnosti však bude k dispozícii pre všetky udalosti.

Zdroj: androidpolice, Twitter

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit