Efektivita práce sa dostáva novú úroveň.

Slovné spojenie „Google“ a „správy“ u veľa používateľov nemusí vyvolať najlepšie pocity. Google má od nepamäti problémy s chatovacími aplikáciami, ktoré sa ešte viac zhoršili po snahe odstaviť aplikáciu Hangouts. Spoločnosti sa dokonca nepodarilo dodržať ani jednotné riešenie pre zasielanie správ svojich ostatných služieb.

Aktuálne aj aplikácia Kalendár získava integráciu služby na posielanie správ – tentokrát Google Chat. V prostredí Kalendára sa odteraz nachádza nové samostatné tlačidlo Chat. Po kliknutí na toto tlačidlo sa vytvorí skupinový chat so všetkými účastníkmi udalosti. Spojenie aplikácií Chat a Kalendár prináša nové možnosti na zvýšenie produktivity.

Google kalendár a ChatZdroj: AndroidPolice

Nová skratka pre Google Chat v Kalendári Google na webe (vľavo) a v mobile (vpravo)

Donedávna bol hlavným spôsobom komunikácie medzi účastníkmi udalostí Kalendára práve e-mail. Vo veľa prípadoch však existuje efektívnejšia a rýchlejšia forma komunikácie, ktorú ponúka rýchly chat. 

Keďže sa v náhľade udalosti začínajú zobrazovať dve tlačidlá e-mailu a chatu, veľmi jednoducho sa môžete rozhodnúť, ktorá z foriem komunikácie je pre vás najvhodnejšia. Funkcia je dostupná pre predplatiteľov Google Workspace.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.