Táto funkcia bude presne to, čo od AI v poznámkach očakávame.

Google s touto funkciou špekuluje už dlhšie a prvé zmienky o integrovaní umelej inteligencie do Keep sa objavili už v októbri. Na webe 9To5Google pribudla nová informácia a to, že od verzie Google Keep 5.23.462.05.90 môžu používatelia vytvárať zoznamy vygenerované pomocou AI.

Ide to prostredníctvom tlačidla, v ktorom je napísané „Help me create a list“, teda pomôž mi vytvoriť zoznam. Podľa testov z uvedeného magazínu nejde o dokonalé riešenie ale šablónu poskytne. Funkcia sa bude dať využiť pri tvorbe akýchkoľvek zoznamov, napríklad nákupných. Bude však treba špecifikovať buď typ jedla alebo udalosti. V každom prípade sa budú dať položky dopĺňať.

Podľa obrázkov sa aplikácia nijak výrazne nemení a vygenerované zoznamy máte pod kontrolou ako vlastné, doteraz zadané ručne položka po položke. Podobné funkcie Google tvorí aj v rámci svojho poštového klienta Gmail na webe a mobilnej aplikácii. Množstvo funkcií bolo v minulosti dostupné len pre anglický jazyk. Použitím jazykových modelov a chat botov sa AI otvára celému svetu bez obmedzenia jazyka.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.