Doteraz samostatné komunikačné aplikácie Meet a Duo od spoločnosti Google budú spojené do jedinej, zmena sa začne už čoskoro.

Spojenie aplikácií prebehne trochu netradičným spôsobom. Google na svojom blogu avizuje, že počas najbližších týždňov všetky funkcie Meet zahrnie do aplikácie Duo a tú neskôr počas roka premenuje na Meet. Táto inovovaná a premenovaná aplikácia má byť po novom jedinou službou Google na videokomunikáciu.

Americká spoločnosť vyzdvihuje, že do Dua zakomponuje rozšírené možnosti, ktoré boli predtým dostupné iba v Meet. Ide napríklad o virtuálne pozadie pri hovoroch a online stretnutiach, živé zdieľanie obsahu, skryté titulky zobrazujúce sa v reálnom čase, alebo zvýšenie limitu účastníkov videohovoru z doterajších 32 na 100.

Google zároveň sľubuje zachovať všetky funkcie Dua súvisiace s videohovormi, rovnako aj používanie rôznych filtrov a efektov. Kontakty a história konverzácií sa budú naďalej ukladať priamo v aplikácii a nebude na to potrebné sťahovať žiadnu novú.

Aplikácia Meet bola doteraz určená predovšetkým pre podnikovú a biznis sféru. V Google sa ju snažili počas koronakrízy spopularizovať napríklad jej predvoleným pridaním na základnú obrazovku mobilnej aplikácie Gmail (vypnúť to bolo možné v nastaveniach). Naopak, Duo bolo prezentované ako bežná videoaplikácia pre širokú používateľskú základňu.

Spoločnosť Google je povestná svojím prekopávaním, spájaním či rovno rušením aplikácií a služieb. Spomenúť v tejto súvislosti možno napríklad obľúbený agregátor správ Google Reader či sociálne siete Meebo a Google Plus. V prípade komunikačných aplikácií boli v minulosti zrušené služby Google Allo, Hangouts a Talk.

Existuje dokonca niekoľko stránok so zoznamom takýchto zrušených aplikácií, služieb a produktov, ktoré sa už rátajú na stovky. Jeden spomínaný zoznam nájdete na stránke The Google Cemetery (cintorín).

Zdroj: Cloud.google.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.