Poznáte vôbec službu Google Hangouts?

To je tá služba so zelenou ikonou, ktorá bola ako aplikácia predinštalovaná ešte pred tým, ako vám Google začal vnucovať schizofréniu menom Google Duo. Inak nástupca Hangouts má tiež zelenú ikonu. Ani toto pravdepodobne nepoužívate, ale nechceme vyvolávať súdy. To, že niečo nie je v našich končinách používané, neznamená, že ide o zbytočnosť. Podľa webu ghacks.net Google ukončí službu k novembru 2022. S chatovaním ako takým nekončí a ponúka službu Google Chat.

Zdroj: ghack.net / Google

Tá je k dispozícii už nejaký čas a je priamo integrovaná aj do Gmailu na webe aj v mobilnej aplikácii, rovnako je dostupná ako samostatná aplikácia a stiahnuť sa dá z Google Play. O svoje údaje sa obávať nemusíte, budú v novej službe. O ich prevedenie do novej aplikácie sa postará Google.

Chat si môžete zapnúť v Gmaily už teraz. Cez nastavenia

Je prirodzené, že takto veľký gigant skúsi viacero služieb, no nie všetky musia fungovať alebo si ich používatelia osvoja. Veď Hangouts ani nie je prvá služba, ktorú Google pochová. Za úspešnou adopciou služby stojí najmä hype, ktorý sa okolo nej vytvorí. Gmail ako taký je síce gigant a tento účet máme mnohí, najmä pre natívne spojenie s androidovým svetom, avšak je tu jeden háčik.

Takto sa zobrazuje možnosť chatovania priamo v Gmaily cez relatívne novú službu Google Chat

Nie každý, kto má Gmail, ho zároveň aj používa. A tak sa služba nemusí uchytiť. U nás má veľké zastúpenie WhatsApp, Messenger ale aj Viber. Je predpoklad, že sa do popredia dostane Microsoft Teams. Tu konkrétne hovoríme o rokoch a aj to len vďaka firemnému či školskému prostrediu a navyše pôjde o službu tlačenú Microsoftom. Ten sa totiž správa, akoby Skype nechal pomaly dožiť svojím životom.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.