Google Now Launcher je pre väčšinu zariadení už nedostupný.

Aj keď sa zatiaľ jedná iba o špekulácie, tak všetko nasvedčuje tomu, že Google definitívne ukončuje existenciu spúšťača Google Launcher. Pokiaľ otvoríte Obchod Play a vyhľadáte Google Launcher, tak sa vám zobrazí informácia, že vaše zariadenie nie je kompatibilné s touto verziou.

Môžete byť pokojní, nakoľko sa táto hláška zobrazuje na väčšine zariadení, pričom len zopár ostáva dostupných pre stiahnutie a využívanie tohto spúšťača spoločnosti Google. Jedným zo zariadení, ktoré ešte vie inštalovať a využívať prostredie Google Launchera je BlackBerry KEYone, pričom vlajkové lode od Samsungu, LG, a ani Google tento spúšťač už nepodporujú.

Najdôležitejšou vlastnosťou tohto spúšťača bola jeho jednoduchosť a integrácia informačného kanála Google priamo do prostredia, naľavo od hlavnej stránky. Takto ste mohli mať všetky informácie z Google Now rýchlo na dosah.

Pokiaľ aktuálne tento spúšťač využívate a budete chcieť migrovať na nové zariadenie, alebo budete obnovovať váš aktuálny smartfón, tak už nanovo Google Launcher nenainštalujete.

Momentálne neexistuje oficiálne vyjadrenie k stavu Google Launchera, ale môžeme predpokladať dve možnosti. Buď je Google Launcher v stave hibernácie a čaká na svoje znovuzrodenie (málo pravdepodobné), alebo spoločnosť Google pripravuje pre nás niečo nové a lepšie.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Nadstavba pre Android, Nova Launcher, dosahuje rekordný počet stiahnutí

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.