Novinka pomáha vyhľadávať predmety, ktoré sa ťažko opisujú.

Nová funkcia vo vyhľadávaní Google Lens umožňuje nájsť objekty pomocou kombinácie textu a obrázkov. Google tak do tohto šikovného nástroja pridáva novú inteligentnú funkciu pre viacnásobné vyhľadávanie – „mulitsearch„. Táto možnosť je praktická predovšetkým v prípadoch, keď presne neviete opísať to, čo chcete vyhľadať.

Spoločnosť samozrejme zverejnila aj niekoľko screenshotov, na ktorých je nová funkcia znázornená. Na jednom príklade sa viacnásobné vyhľadávanie použije na spresnenie vyhľadávania oranžových šiat s požiadavkou, aby sa šaty vyhľadávali v zelenej farbe. Funkciu je možné použiť napríklad aj na odfotografovanie iných predmetov, pri ktorých chcete nájsť napríklad návod na používanie.

Google Lens MultisearchZdroj: Google
Google Lens Multisearch

Google Lens vo všeobecnosti považujeme za veľmi užitočný nástroj, ktorý prechádza neustálym vývojom. Nová funkcia viacnásobného vyhľadávania sa nachádza v aplikácii Google pre Android a iOS, pričom je aktuálne dostupná iba pre beta testerov v USA. 

Google okrem toho neustále skúma spôsoby, akými by sa táto funkcia mohla vylepšiť pomocou najnovšieho modelu umelej inteligencie, aby výsledky vyhľadávania boli ešte presnejšie a poskytovali čo najkomplexnejšie výsledky. 

Pokiaľ ste aplikáciu Google Lens ešte nevyskúšali, môžete to hneď napraviť. Odkazy na stiahnutie nájdete na odkazoch nižšie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.