Služba bola doteraz dostupná len pre mobilné zariadenia.

Pokiaľ ste chceli používať túto alebo podobnú funkciu v počítači, bolo potrebné mať nainštalované rôzne rozšírenia alebo ďalší softvér. Google počas konferencie „Search On 2021“ oznámil, že Lens sa čoskoro stane súčasťou prehliadača Chrome.

Používanie bude rovnako jednoduché ako v prípade mobilnej verzie. Na vyvolanie funkcie bude potrebné kliknúť pravým tlačidlom myši na stránku a potom z ponuky vybrať možnosť vyhľadávania na stránke pomocou Google Lens. Následne sa dostupné výsledky vyhľadávania zobrazia vo vyskakovacej ponuke na pravej strane obrazovky.

Spolu s plánovaným uvedením aplikácie Lens pre počítače, Google oznámil aj niekoľko celkom zaujímavých zmien a noviniek, ktoré sa dostanú aj do mobilne verzie.

Vďaka jednotnému modelu multitaskingu (MUM) bude aplikácia schopná odpovedať na otázky týkajúce sa prezeraného obsahu. Pomocou Google Lens bude tak možné napríklad zvýrazniť časť obrázka a potom zadať pokyn na vyhľadanie iného produktu s rovnakým dizajnom, vzorom alebo farbou. 

Táto funkcia poskytne veľké množstvo výsledkov, čo umožní skôr nájsť to, čo skutočne hľadáte. Rovnako ako v prípade funkcie Lens pre počítače, aj v prípade mobilných zariadení Google oznámil, že táto novinka sa objaví niekedy začiatkom budúceho roka. 

Je potrebné sa pripraviť aj na fakt, že funkcia bude pri spustení dostupná len v angličtine. Neskôr sa rozšíri aj o ďalšie jazyky.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.