Kopírovanie textu vo Fotkách Google je praktickejšie.

Funkcie Lens sa čoraz viac dostávajú mimo “domovskú” aplikáciu. Môžeme pritom badať, že čoraz viac aplikácii stráca svoje základné určenie a kvôli ich funkciám už ich nepotrebujeme ani otvárať, pretože sú postupne „presúvané“ do ďalších aplikácií.

Nie vždy sú takéto „vylepšenia“ aj vítané. Sú však aj také funkcie, ktoré vo výbave aplikácie vidíme radi. Ak si napríklad ponecháte snímky obrazovky a dokumenty uložené v cloude, na rad sa dostáva jedna z najlepších funkcií aplikácie Lens. 

Webová verzia Fotiek Google teraz podporuje kopírovanie textu z obrázkov pomocou optického rozpoznávania znakov (OCR). Aj keď používatelia už mohli exportovať text z telefónu do počítača prostredníctvom svojho účtu Google, prístup k Lens priamo na webe zrýchli celý proces používania. 

Ak chcete používať OCR vo Fotkách na webe, je potrebné vyhľadať samostatné tlačidlo „Kopírovať text z obrázka“, ktoré sa nachádza v hornej časti obrazovky pri ľubovoľnej fotografie obsahujúcej text. V prvom kroku sa vysvieti a exportuje celý text, no je možné označiť a exportovať iba jeho konkrétnu časť, o ktorú máte záujem.

V ponuke napravo od obrázka môžete ďalej kliknúť na možnosť „Kopírovať text“. Na rozdiel od telefónov zatiaľ neexistuje žiadny špeciálny spôsob aktivácie výberu vo webovom klientovi, takže ak na vašej fotografii chýba návrh „Kopírovať text“, je potrebné skúsiť šťastie neskôr. Funkciu sme vyskúšali aj u nás v redakcii. Všetko funguje podľa očakávania.

OCR je iba jeden z nástrojov, ktorý sa nachádza v mobilnej verzii Google Fotiek, no zároveň sa ako jediný dostáva do webovej verzie. Veríme, že nebude posledný.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Windows 10: Ako opraviť chybu aktualizácie vo Windows Update?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.