Táto šikovná aplikácia by nemala chýbať v žiadnom modernom smartfóne.

Aplikácia sa už stala súčasťou aj iných aplikácií, takže veľmi jednoducho dokáže pomôcť pri zisťovaní detailov o rôznych predmetoch z vášho okolia. Či už potrebujete do telefónu skopírovať text z nejakého miesta, potrebujete zistiť druh rastliny alebo zvieraťa, alebo sa vám páči nejaké oblečenie a neviete jeho značku a kde ho kúpiť, s touto aplikáciou okamžite získate odpovede na svoje otázky.

Aplikácia Google Lens pokrýva nespočetné množstvo oblastí, takže vôbec nie je prekvapením, že tento šikovný nástroj dosiahol v Obchode Play viac ako jednu miliardu inštalácii.

Google lensZdroj: TOUCHIT

Nie je to pritom tak dávno, čo bol tento nástroj prvýkrát predstavený. V roku 2017 bola táto funkcia uvedená počas konferencie Google I/O ako exkluzívna súčasť smartfónov Pixel. Neskôr bola predstavená ako aplikácia aj pre ďalšie zariadenia. Dnes už nie je nič neobvyklé, že Google Lens je súčasťou aplikácií viacerých výrobcov (napr. aplikácie fotoaparátov, galérie).

Google aktuálne sprístupnil funkciu Google Lens aj priamo vo vyhľadávacom widgete, takže je možné, že rýchlosť inštalovania z Obchodu Play sa aspoň na nejaký čas spomalí. Pokiaľ ste aplikáciu ešte nevyskúšali, určite jej dajte šancu. Ide o skutočne šikovného pomocníka, ktorý je pripravený pomôcť behom pár sekúnd. Google Lens je dokonca dostupný aj pre iOS (súčasť aplikácie Google).

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.