Google Lens prichádza do všetkých zariadení so systémom Android pomocou služby Fotky Google. Tu je inšpirácia, ako začať používať Google Lens na ľubovoľnom telefóne s Androidom. Podpora Google Lens v službe Fotky Google v systéme iOS sa spustí čoskoro už budúci týždeň.

Doplnené 16.3.2018: Google Lens pre iOS sa dostane do Apple zariadení už budúci týždeň. Pre využívanie tejto služby je potrebné mať  aktualizované Fotky Google na verziu 3.15.

Pôvodný článok:

Spoločnosť Google v pondelok uviedla, že aplikácia Google Lens, ktorá používa umelú inteligenciu na identifikáciu objektov pomocou fotoaparátu zariadenia, sa teraz uvoľňuje pre všetkých používateľov aplikácie Fotky Google. Aktuálne to platí iba pre Android používateľov. Predtým bol Google Lens dostupný len pre skupinu používateľov zariadení Google Pixel.

Podpora Google Lens sa postupne rozširuje a každý používateľ by mal obdržať aktualizáciu v najbližších dňoch. Počas MWC vo februári 2018 spoločnosť Google podrobne opísala aplikáciu Lens, ktorá dokáže naskenovať aj vizitku a zmeniť ju na kontakt.

Na Google I / O 2017 bola funkcia Google Lens predstavená a teraz je k dispozícii pre každé zariadenie s Androidom prostredníctvom aplikácie Fotky Google.

Cieľom Google Lens je porozumieť tomu, čo hľadáte, a ponúknuť správne kroky na získanie informácií. Môžete napríklad spustiť aplikáciu Google Fotky a nasmerovať telefón na kvetinu a zistiť o aký druh kvetu ide. Alebo by ste mohli nasmerovať telefón na reštauráciu a získať kontextové informácie, ako napríklad otváracie hodiny a základné informácie.

Spoločnosť Google uviedla, že podpora Google Lens príde čoskoro aj pre iOS. Neposkytla nám ale žiadne konkrétne podrobnosti. Fotografie Google pre Android sú k dispozícii prostredníctvom služby Google Play. V zariadeniach mimo rodiny zariadení Pixel bude chýbať podpora Google Asistenta.

Pokiaľ nemáte vo vašom zariadení Google fotky, môžete si ich stiahnuť na odkaze nižšie.

Google Play
App Store

zdroj: zdnet

Prečítajte si aj:

Google Fotky poznajú vašich domácich miláčikov, aj podľa mena

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.