Areál je navrhnutý tak, aby sa v ňom zamestnanci cítili dobre.

Počas ostatných dvoch rokov sa spôsob práce častokrát menil, až sa ustálil v určitej forme, ktorej sa musíme prispôsobiť. O to ťažšie to majú veľkí zamestnávatelia, medzi ktorých patrí aj Google.

Spoločnosť v  tomto duchu v Silicon Valley otvorila celkom nový areál, v ktorom bude pracovať 4 000 zamestnancov. Ako každá nová a moderná budova, tak aj tie v tomto areáli sú navrhnuté tak, aby brali ohľad na udržateľný rozvoj. 

Kampus Bay View s futuristickým dizajnom, ktorý sa začal budovať už v roku 2017, má rozlohu viac ako 10 hektárov a nachádza sa pri Mountain View. Nový areál má prispieť k rozvoju hybridnej formy práce (práca z domu / práca z kancelárie), na ktorú Google postupne prechádza už nejaký čas.

Kampus Bay View s futuristickým dizajnomZdroj: ZDNet
Kampus Bay View s futuristickým dizajnom

Počas testovania hybridnej formy práce Google bude tiež testovať aj spokojnosť zamestnancov s novými kancelárskymi priestormi. Prieskum bude zameraný na ich atraktívnosť, pretože spoločnosť vsádza na “zážitky” pred vonkajšou formou. 

Ide o moderný trend, ktorý má podporiť pohodu zamestnancov. Keďže tí sa tak môžu lepšie sústrediť na svoju prácu, budú aj kreatívnejší. K tomu sú samozrejme prispôsobené aj vnútorné priestory, ktoré sú chránené od hluku a ďalších rušivých elementov. 

Do nového futuristického areálu sú vsadené budovy, ktoré majú solárny plášť v tvare dračej šupiny, čo je veľmi dobre vidieť na obrázku vyššie. Okrem toho sme sa dozvedeli, že areál Googlu bude napájaný až z 90 % bezuhlíkovou energiou. 

V areáli sa nachádza aj viac ako 7 hektárov prírodných plôch vrátane mokrých lúk, lesov a močiarov. V rybníkoch na zadržiavanie vody sa zhromažďuje voda na opätovné použitie a poskytuje priestor na obnovu prírody. Na vykurovanie a chladenie areálu sa používa integrovaný geotermálny systém. 

Google dokonca buduje aj ďalší kampus v Mountain View s názvom Charleston East project. 

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

Značky: