Niektoré mapy si síce môžete stiahnuť do telefónu už dnes, avšak fungovať bude aj hlasová navigácia. 

Google Mapy umožňujú vo vybraných krajinách stiahnutie máp v režime offline. Funkcia je viac-menej skrytá, pretože musíte zadať názov mesta, otvoriť kontextovú ponuku a vybrať možnosť stiahnuť mapy, ak je dostupná. Následne si vyberiete určitý úsek mesta, ktorý sa stiahne do telefónu – ak nie je príliš veľký.

Google si uvedomuje, že optimálny používateľský zážitok vyzerá trochu inak. Preto pripravuje plnohodnotný offline režim, ktorý bude obsahovať aj offline hlasovú navigáciu. Funkcia sa má objaviť na trhu do konca roka a veríme, že sťahovanie jednotlivých máp bude pohodlnejšie a dostupné pre všetky krajiny.

Google taktiež pripravuje offline režim aj pre službu YouTube. Táto funkcia je dnes dostupná vo vybraných krajinách (India, Indonézia, Vietnam…) a umožňuje stiahnuť akékoľvek video do zariadenia. Používateľ má následne 48 hodín, aby si ho pozrel. Ak sa tak nestane, musí si video opätovne stiahnuť. Funkcia by mala byť časom prístupná aj v ostatných krajinách.

Na offline mapy sa tešíme. Dúfame, že budú fungovať lepšie ako aktuálny offline režim

Na offline mapy sa tešíme. Dúfame, že budú fungovať lepšie ako aktuálny (obmedzený) offline režim

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit