Užitočná funkcia nielen pre turistov.

Google rozširuje funkcionalitu svojej služby Mapy. V aplikácii pre Android vo verzii 9.34 pridal niekoľko užitočných vylepšení – nové skratky, vynútenú orientáciu na sever a takisto nové informácie o možnostiach parkovania.

Posledná menovaná funkcia je do aplikácie zabudovaná, Google ju však zatiaľ neaktivoval. Keď sa tak stane, Mapy budú poskytovať informácie o náročnosti parkovania. Používateľovi povedia, či je v danej lokalite jednoduché, štandardne náročné alebo ťažké nájsť voľné parkovacie miesto.

Google pravdepodobne nebude mať k dispozícii informácie o konkrétnom počte dostupných parkovacích miest v reálnom čase. Avšak na základe získaných dát a všeobecných informácií o množstve parkovacích miest v danej oblasti dokáže predikovať, aké náročné bude hľadanie parkovania v konkrétny deň a čas. Zatiaľ nie je známe, či bude funkcia hneď dostupná aj na Slovensku.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Niekoľko užitočných rád pre mobilnú navigáciu Google Mapy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit