Nová funkcia sa už dostáva do prvých zariadení.

Vďaka nej si budete môcť na domovskú obrazovku umiestniť widget s minimapou, ktorá bude zobrazovať aktuálnu dopravnú situáciu vo vašom najbližšom okolí. Funkcia má označenie Nearby Traffic (Premávka v okolí). Widget je možné prispôsobiť rozloženiu domovskej obrazovky, čiže môžete dosiahnuť presne taký pohľad na okolie, aký vám vyhovuje.

Podrobnosti o premávke budú štandardne zobrazovať najbližšie cesty a podľa zvýraznených farieb budete ihneď vedieť, ako sú vyťažené dopravou alebo nehodou. Na základe iba letmého pohľadu tak okamžite viete, či si musíte preplánovať svoju cestu. V prípade potreby to spravíte iba jednoduchým otvorením hlavnej aplikácie Mapy Google.

Widget ponúka dva pohľady. Prvý zobrazuje iba bezprostredné okolie používateľa a druhý ponúka väčší prehľad o cestnej premávke. Nie je potrebné tak neustále otvárať hlavnú aplikáciu a veľa dôležitých informácií vyčítate práve z nového widgetu. 

Novinka začína byť dostupná aj na Slovensku, takže novú funkciu môžete začať používať okamžite. Zdá sa však, že je aktuálne dostupná iba pre používateľov systému Android.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.