Podrobnejšie zobrazenie v Mapách Google, tzv. Immersive View, získalo ďalších viac ako 500 pamiatok z celého sveta, vrátane Pražského hradu či Opery v Sydney.

Immersive View využíva pokrok v oblasti umelej inteligencie a počítačovej vizualizácie. Pritom prepája miliardy záberov zo služby Street View s leteckými snímkami. Takto vznikol digitálny model najrôznejších miest na Mapách Google. Takýto pohľad vám pomôže napríklad pri cestovaní do veľkých miest, kam sa môžete priamo so smartfónu s operačným systémom Andoid aj iOS vopred pozrieť, ako daná pamiatka vyzerá z rôznych uhlov pohľadu. Takto zistíte, kde sú vchody, môžete si pozrieť ako vyzerajú križovatky. Dostupná je zároveň aj predpoveď počasia, ale aj informácie o vyťaženosti daného miesta.

Do ktorých miest prišlo rozšírenie tejto novinky? 

Tento mesiac sa Immersive View v Mapách Google postupne objavuje v Amsterdame, Dubline, Florencii a v Benátkach.

Takto môžete virtuálne navštíviť aj viac ako 500 pamiatok po celom svete, vrátane pamiatok zo susednej Českej republiky, príkladom je Pražský hrad, Karlov most, Staromestské námestie alebo Národné múzeum. Slovensko zatiaľ takto nie je pokryté.

Pražský hrad v detailnom pohľade
Pražský hrad v detailnom pohľade

Okrem rozšírenia Immersive View získavajú Mapy Google ďalšie novinky, ktoré vám uľahčia cestovanie. Ide napríklad o Prehľadné trasy. Táto funkcia pomáha jednoducho sledovať priebeh trasy na Mapách Google bez toho, aby ste využívali režim plnej navigácie. Rovnako ako v prípade Immersive View, aj táto funkcia bude dostupná na oboch operačných systémoch iOS a Android.

Zdroje: Google mapy

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.