Používatelia tejto služby sa môžu tešiť na vyššie rozlíšenie video prenosov.

Nebude to však každého a Google na svojom blogu zverejnil podmienky, za ktorých môžete získať Full HD rozlíšenie. Ako prvé, logicky, potrebujete zariadenie s Full HD rozlíšením kamery. S týmto používatelia smartfónov nebudú mať problém. Pravdepodobne budú mať mnohí limit v podobe notebookovej kamery. Tie však za posledné roky zvýšili svoje rozlíšenie a v prémiových notebookoch, ho dokonca niektorí výrobcovia presiahli a ponúkajú ešte kvalitnejší obraz.

Novinka sa postupne objaví v rôznych edíciách služby Google Workspace a takisto používateľom, ktorí majú platenú službu Google One. No tu je háčik v tom, že potrebujete najvyšší balík predplatného a to konkrétne ten, ktorý ponúka 2 TB dát alebo vyšší, ak máte špeciálny balík s objemnejšou kapacitou. Tu musíme spomenúť ďalšiu požiadavku a to je mať firemný účet. Google One v rámci osobných účtov nebude stačiť.

V predvolenom nastavení nebude funkcia aktivovaná a bude to treba urobiť pred začiatkom videohovoru, tak ako je ukázané na animácii. Zatiaľ platí ďalší limit a to, že takéto rozlíšenie sa nebude dať aktivovať pri viac ako dvoch účastníkoch, čiže na skupinové konferencie zatiaľ vyššiu kvalitu obrazu nedostanete.

google meet 1080p aktivaciaZdroj: Google

Podľa Googlu bude funkcia zavádzaná postupne, a to od 25. apríla do 4. mája 2023. Čo sa týka dostupnosti služieb pre zákazníkov Workspace, tak uprednostňované sú biznisové a takzvané Learning alebo Education predplatné. V prípade základných balíkov, ako napríklad Workspace Essentials alebo dokonca Business Starter či ďalších, novinka nebude dostupná. Pokladáme však, že služba sa v priebehu niekoľkých mesiacov rozšíri aj pre ostatných používateľov a Google nebude tak prísne limitovať jej využitie na vybrané skupiny.

Zdroj: Blog Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.