Služba Google Fotky umožňuje ukladanie fotografií v plnom rozlíšení alebo vo vysokej kvalite.

Plné rozlíšenie je ideálna voľba pre tých, čo majú radi fotky v originálnej forme a nechcú ich zmenšovať. V takomto prípade sa pri ukladaní do cloudu uberá z limitu cloudového úložiska Disk Google.

Nastavenie Vysoká kvalita zmenšuje veľkosť súborov. Ak je to potrebné, zníži aj veľkosť rozlíšenia. V každom prípade sa však fotografie komprimujú. Výhodou je, že pri tomto nastavení kvality ponúka služba Fotky neobmedzené úložisko a ak nie ste profesionálny fotograf, kvalita upravených fotiek vám bohato postačí.

Google najnovšie pridal funkciu, ktorá umožňuje dodatočne skomprimovať už uložené fotky v plnom rozlíšení a ušetriť tak miesto v službe Disk Google. Túto funkciu nájdete v nastaveniach Google Fotiek. Ak je ju možné využiť, stačí kliknúť na tlačidlo Získať miesto.

google_fotky_konvert

Google takisto aktualizoval mobilnú aplikáciu pre Android. Novinkou je funkcia, ktorá odstráni kópie fotiek a videí v telefóne. Zo zariadenia sa zmažú iba tie súbory, ktoré sú už zálohované v cloude. Stačí aktivovať nové nastavenie „Vyčistiť miesto„. Funkcia bude čoskoro dostupná aj pre iOS verziu.

google_fotky_konvert_nowat

Zdroj: Google+

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit