Malé vylepšenie, ktoré poteší používateľov preferujúcich SMS správy alebo RCS správy.

Aplikácia od Googlu na posielanie textových a multimediálnych správ teraz umožňuje pripnúť 5 konverzácií s jedným odosielateľom alebo skupinových. V minulosti sa dali pripnúť 3. To znamenalo, že pripnuté správy sa zobrazovali na vrchu nad ostatnými. Zvýšenie počtu o 2 ďalšie konverzácie je naozaj malý detail, no objavil sa v novej verzii aplikácie.

Dalo by sa argumentovať, že mnohí dnes používajú najmä Messenger alebo WhatsApp, avšak je tu stále veľká skupina používateľov, ktorí komunikujú cez klasické smsky. Tým, že Google sprístupnil aj RCS správy a dnes tento formát podporujú všetci operátori, môžete využívať aplikáciu na posielanie oboch typov správ.

V prípade, že príjemca nepodporuje RCS formát správ, ktoré sú posielané cez internet, aplikácia ich pošle ako SMS. RCS sa totiž nepočítajú do tarifikácie SMS, aj keď mnohé paušály ich majú v predplatenej forme a neplatíte sa navyše.

Ďalšou výhodou je to, že pripnutie správ sa synchronizuje s webovým rozhraním tejto aplikácie. Google správy sa dajú používať aj vo webovom prehliadači na tejto adrese. Správy, ktoré budú pripnuté na smartfóne sa budú pripnuté, teda navrchu nad ostatnými, zobrazovať aj na webe.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.