O smartfóne Pixel 4a sme sa  mohli v posledných dňoch dozvedieť toho pomerne veľa.

Spoločnosť Google ho však z viacerých dôvodov zatiaľ oficiálne predstavila. Medzitým však v Apple stihli predstaviť veľmi nádejný bestseller – nový iPhone SE – takže teraz je na ťahu Google, s čím proti novému “SE-čku” vyrukuje.

Google Pixel 4a

Zdroj: 91Mobiles

Portál GSM Arena informuje, že podľa najnovších správ z Nemecka môže byť Pixel 4a v tejto krajine v predaji už 22. mája. Informácia údajne pochádza od operátora Vodafone. Cena smartfónu Pixel 4a by mohla byť v eurozóne približne 399 €, čo je o niečo menej ako sa predáva iPhone SE. 

Dátum vydania 22. mája je údajne uvedený v interných dokumentoch Vodafone. Aj vzhľadom na to, že od predstavenia starších súrodencov radu Pixel 4 ubehol už nejaký čas, tak Google by predstavenie modelu Pixel 4a nemal už príliš dlho odkladať.

Predchádzajúce fámy o Pixel 4a prezradili, že do výbavy dostane 5,81-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2340 pixelov, 3 080 mAh batériu s 18 W káblovým nabíjaním, 12 Mpx zadný fotoaparát s OIS a 8 Mpx selfie kameru s 84-stupňovým záberom. Selfie kamera bude umiestnená v diere displeja. O výkon sa postará čipset od Qualcommu Snapdragon 730.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.