Google odhalí prvé smartfóny s Android Go na MWC 2018 v Barcelone.

Správa z predchádzajúceho mesiaca tvrdila, že Micromax Bharat Go bude prvým smartfónom Android Go s verziou Android Oreo a predstaví sa nám v januári. To sa však nestalo. Spoločnosť Google teraz potvrdila, že na blížiacom sa MWC 2018 v Barcelone nám predstaví smartfóny na platforme Android Go.

Vyhľadávací gigant zatiaľ neodhalil názvy zariadení Android Go. Avšak to čo je známe je, že niektoré z týchto smartfónov Android Go budú mať cenovku menšiu ako 50 Dolárov.

Android Go nie je Android One.

Android Go, ktorý bol minulý rok prezentovaný na akcii Google I / O 2017 je prispôsobená verzia operačného systému, ktorá bola navrhnutá na prevádzku v telefónoch s nízkymi technickými parametrami, ako napríklad 512 MB RAM a 8 GB ROM.

V Android Go bude aplikovaná odľahčená verzia aplikácií Google. V Obchod Play tak nájdeme Google Go, Gmail Go, YouTube Go, Maps Go, Google Assistant Go atď.

Navyše telefóny Android Go dostanú rýchlejšie aktualizácie softvéru v časovom horizonte dvoch rokov. Tieto telefóny budú narábať s bežnými bezpečnostnými aktualizáciami a najnovšími inováciami AI od spoločnosti Google počas troch rokov.

Android Go zariadenia budú zamerané na rozvíjajúce sa trhy. Spoločnosť Google sľúbila, že telefóny Android Go prinesú vysokokvalitné zážitky. Zdá sa to v celku reálne, pretože projekt Android Go získal podporu od rôznych výrobcov OEM a výrobcov čipov, ako sú Qualcomm a MediaTek.

Už teraz sa tešíme na predstavenie produktov v tomto projekte, a sme zvedaví čo nám prinesie Google na MWC 2018.

Android Go prinesie lepšiu správu pamäte ROM. Ušetrí až 50%.

Android One je ďalší projekt od spoločnosti Google prostredníctvom ktorého sa uvoľňujú telefóny v strednej triede v spolupráci s rôznymi výrobcami OEM v oblasti smartfónov. Xiaomi Mi A1 a Moto X4 Android One sú niektoré telefóny platformy Android One, ktoré boli nedávno odhalené.

Na MWC 2018 sa od HMD Global očakáva, že debutuje smartfón Nokia 7 Plus vo verzii Android One.

Nedávne informácie nám odkrývajú niekoľko značiek, ktoré by sa mali podieľať na projekte Android Go. Sú to napríklad značky ako Asus so svojim ZenFone, Micromax, Intex, Karbonn a Lava.

Prekvapením by mohla byť Nokia 1 ako pripravovaný telefón s Android Go, ktorý bude oznámený čoskoro. Spoločnosť Huawei tiež plánuje spustenie telefónu s Android Go.

zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

Dohady: Motorola Moto X4 aj vo verzii Android One?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.