Toto by bolo zaujímavé a rozhodne logické. Pre USA prvý Android One smartfón.

Najmä z dôvodu, že Motorola je v Amerike silná značka. Ďalší telefón z rodiny Android One by mohol byť práve Moto X4, aspoň podľa uniknutého obrázka. Obrázok smartfónu Motorola Moto X4 zverejnil Evan Blass na svojom Twitteri. Práve nápis Android One na zadnej strane veľmi evokuje, o čo zhruba pôjde.

Otázkou ale bude ako to dopadne s cenou a špecifikáciami. Ak sa toto potvrdí a Motorola naozaj vyrobí aj špeciálnu edíciu tohto smartfónu, bude sa odlišovať. Zatiaľ predpokladáme odlišnosti v softvérovom základe. Na druhú stranu, toto je telefón, ktorý u nás stojí 399 EUR. Android One sa má vyznačovať najlepšími možnými cenami k pomeru parametrov. Vlastne by malo ísť o cenovo dostupné smartfóny pre rôzne trhy, kde z hľadiska príjmu nie je možné masovo rozšíriť drahšie telefóny.

Pripomeňme, že Android One je iniciatíva Google, ktorá zabezpečí, že hlavne lacnejšie telefóny budú počas stanovenej doby dostávať aktualizácie na novú verziu a bezpečnostné opravy operačného systému priamo od Google. V prípade Android One telefóny by sa tak malo diať počas 18 mesiacov. Pôvodne sa pritom počítalo, že v USA bude prvým telefónom s Android One značka HTC alebo LG, ktoré majú ku Google najbližšie. Teraz to vyzerá na Motorolu/Lenovo.

Zatiaľ nie sú známe detaily o hardvéri, predpokladá sa, že telefón bude mať CPU Qualcomm Snapdragon 630, 4 GB RAM a 64 GB úložného priestoru. Edícia „Android One“ by takisto mala prísť s duálnym fotoaparátom s 12 a 8 Mpx snímačom.

Prečítajte si aj:

IFA 2017: Lenovo ukázalo smartfón Motorola Moto X4. Môžete sa s ním aj kúpať

Zdroj: Android Police

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.