Ochranná funkcia Googlu príde vhod nielen pri zabudnutých smartfónoch.

Používanie platobnej karty registrovanej vo vašom smartfóne s Androidom je bezpečná činnosť. Je to bezpečnejšie, ako mať kartu samotnú. Stratu alebo zabudnutie smartfónu zaregistrujete podstatne skôr ako to, že nemáte platobnú kartu. Google zašiel ešte ďalej a poskytuje doplnkovú bezpečnosť pre zariadenia, ktoré boli off-line viac ako 90 dní.

Neznamená to, že vám zruší vašu platobnú kartu vydanú vašou bankou. Zruší len možnosť platiť konkrétnym a smartfónom, ak ste si doňho kartu zaregistrovali, napríklad v aplikácii Google Peňaženka. Bezpečnostný prvok tohto charakteru vám pomôže vyhnúť sa rôznym podvodom. Nemusí ísť priamo o stratu telefónu alebo odcudzenie príkladov zneužitia je množstvo. Základom je, aby dlhšiu dobu nepripojené zariadenie nemalo aktívnu kartu, ktorá by sa dala použiť.

Informáciu o odstraňovaní karty nedostanete vopred. Google poskytuje informačný email až po vykonaní danej činnosti. V prípade, že budete chcieť na danom smartfóne vašu platobnú kartu použiť znova, bude potrebné ju znovu pridať do aplikácie Google Peňaženka. Informačný email bude obsahovať nielen posledné štvorčíslie vašej zapamätanej karty, ale aj zariadenie, z ktorého bola odstránená.

Google Wallet 2022Zdroj: AndroidCentral

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.