Vo výbave má procesor Google Tensor.

Google prekvapil a prostredníctvom sociálnej siete Twitter zverejnil prvé oficiálne detaily o smartfónoch radu Pixel 6. Tie budú predstavené na jeseň a pravdepodobne pôjde o jedny z najzaujímavejších smartfónov tohto roka. Dôvodov je niekoľko.

Pixel 6 bude k dispozícii v štandardnej verzii so 6,4-palcovým rovným displejom a 90 Hz obnovovacou frekvenciou a vo verzii Pro so 6,7-palcovou uhlopriečkou a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Oba telefóny bude poháňať procesor Google Tensor – je to prvý čip pre smartfóny, ktorý si Google vyrobil úplne sám.

Procesor Tensor je optimalizovaný na využitie umelej inteligencie a strojového učenia, čo by mali používatelia pocítiť najmä z hľadiska lepšieho spracovania obrazu pri fotení (výsledné fotografie by mali byť teda kvalitnejšie) a takisto aj v rámci používania hlasových povelov, prekladania, titulkovania či diktovania.

Pixel 6 Pro dostane aj teleobjektív so 4× optickým zoomom

Google tvrdí, že na procesore pracoval 4 roky a pri jeho návrhu využil svoje viac ako 20-ročné skúsenosti. Tensor je podľa Sundara Pichaia doteraz najväčšou inováciou smartfónov radu Pixel. Uvidíme teda, aký reálny prínos prinesie v praxi.

Google takisto prezradil, že Pixel 6 Pro dostane tri zadné fotoaparáty – jedným z fotoaparátov bude teleobjektív so 4× optickým priblížením. Základný model bude mať dva fotoaparáty, teleobjektív v jeho výbave nenájdete. Pixel 6 zaujme aj atypickým dizajnom zadnej strany a používateľským rozhraním Material You, ktorý bol predstavený na konferencii Google I/O. Google sľubuje aj doteraz najlepšie hardvérové zabezpečenie telefónu na trhu.

Pixel 6 bude oficiálne oznámený neskôr v tomto roku. Predpokladáme, že sa tak stane na jeseň. Google vtedy oznámi aj cenu a dostupnosť. Obávame sa však, že z hľadiska dostupnosti na Slovensku sa nič nezmení a Pixel 6 nebude oficiálne v predaji na Slovensku. Niektorí predajcovia (napr. Alza) však Pixel telefóny dovážajú a ponúkajú ho aj na našom trhu.

Google Pixel 6Zdroj: Google

Google Pixel 6. Zdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Miro odporúča: Google Pixel 4XL je jediné Android zariadenie, kvôli ktorému by som dokázal opustiť iPhone

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit