Google oslavuje 18. narodeniny špeciálnym narodeninovým Doodle.

Deň 27. september určili zakladatelia Googlu ako deň narodením až neskôr, v roku 2006, keď sa firme začalo výrazne dariť. Presný dátum založenia spoločnosti nie je možné celkom presne určiť. Predtým sa ako deň vzniku používal 26. september, ale aj skoršie dátumy na začiatku septembra.

Google

Pripomeňme, že Google ako názov vychádza z označenia veľmi veľkého čísla. Spoločnosť sídli v Kalifornii v Mountain View. Pobočky má na celom svete, napr. vo Švajčiarsku, ale aj v Prahe či Bratislave. Pred Googlom sa ako vyhľadávací nástroj používal napr. AltaVista, ktorý patril rôznym firmám, spomeňme Digital Equipment. Dnes patrí Altavista pod Yahoo.

googlecar_nowat

Hlavné zdroje Googlu pochádzajú z inzercie, firma sa venuje rôznym oblastiam vrátane autonómnych elektromobilov, operačnému systému pre mobilné zariadenia, využitiu solárnej energie ale aj charite. Google je od augusta tohto roka súčasťou spoločnosti Alphabet, ktorú založili Larry Page a Sergey Brin s cieľom lepšie dohliadať na chod jednotlivých firiem.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.