Unikli fotografie, ktoré zobrazujú predpokladaný vzhľad Google Pixel 3 a 3 XL.

Doplnené 19.6.2018: Už niekoľko skorších únikov naznačovalo, že aj tretia generácia referenčných smartfónov Googlu príde iba s jedným hlavným fotoaparátom.

Aj keď nie je stále nič isté, tak sa k nám dostáva Google Pixel 3 XL vyobrazený iba v jednoduchom ochrannom obale a dodáva doterajším únikom viac na váhe. Render potvrdzuje prevedenie Pixel 3 XL s výrezom v displeji a duálnym predným fotoaparátom. Na zadnej strane zariadenia ostalo všetko tradične usporiadané. Čítačka odtlačkov prstov ostala na známom mieste, ako aj fotoaparát a blesk.

Trend pri výrobe smartfónov je taký, že každý výrobca aspoň pri svojich vlajkových lodiach používa duálne fotoaparáty, prípadne aj vyšší počet snímačov, tak ako to je v prípade Huawei P20 Pro. Je preto pozoruhodné, že Google stále nenabehol na trend narastajúceho počtu snímačov.

Už v minulosti Google dokázal, že aj s jedným senzorom vie robiť zázraky a modely Pixel 2 a 2 XL sa vo fototeste DxOMark usadili na popredných miestach a dokonca svojho času nechali za sebou konkurenčné zariadenia od Samsungu a Applu.

Ak by sa potvrdilo, že skutočne príde nová generácia Pixelov iba s jedným senzorom, je pravdepodobné, že znovu bude patriť k tomu najlepšiemu, čo bude aktuálny trh ponúkať.

Zdroj: TechRadar

Pôvodný článok 29.5.2018: Pokiaľ by tieto ochranné sklá boli skutočne určené pre tieto smartfóny, tak odhaľujú niektoré zaujímavé informácie. Podľa obrázkov budú mať obidva modely tenké rámčeky okolo displeja, čo ale nie je prekvapujúce.

V prípade väčšieho modelu Pixel 3 XL je už zrejmý výrez v displeji. Tento dizajnový prvok sa teší veľkej popularite medzi výrobcami smartfónov. Pri spoločnosti Google je použitie výrezu v prípade väčšieho zariadenia Pixel 3. generácie, ako referenčného modelu logické, keďže Android P bude plne podporovať výrez v displeji.

Výrezy v ochranných sklách pre Google Pixel 3 a 3 XL naznačujú aj duálne predné fotoaparáty.

Obidva modely budú vybavené reproduktorom pod displejom, ako je to vidieť podľa výrezov v ochranných sklách. Dvojica Pixel bude ponúkať „moderný dizajn“ s pomerom strán 18: 9. Displej Pixel 3 XL bude tradične väčší oproti displeju Pixel 3.

Minulý rok, pred odhalením druhej generácie Pixel smartfónov sa povrávalo, že výrobu tretej generácie Pixelov bude mať výhradne pod “palcom” spoločnosť LG. Pri druhej generácii Pixelov vyrábala iba väčší model – Pixel 2 XL. Tieto informácie sú pomerne staré, takže veľa okolností sa od vtedy mohlo zmeniť.

Do odhalenia tretej generácie smartfónov Google Pixel je niečo cez štyri mesiace, tak treba brať takéto úniky s rezervou. Na druhej strane je pravdou, že tento rok sú úniky v globálnom meradle pomerne presné, takže pravdepodobne sa naozaj pozeráme na budúci dizajn zariadení od spoločnosti Google. Treba dodať, že fotky ochranných skiel sa objavili na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Veľká novinka: V Bratislave môžete odteraz používať platobnú kartu ako električenku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.