K dispozícii je aj vo verzii XL.

Google na konferencii Google I/O 2019 oficiálne predstavil svoje nové smartfóny. Nazývajú sa Google Pixel 3A a Pixel 3A XL a ich lákadlom je najmä zadný fotoaparát. Ten je totožný s prémiovými Pixelmi, ktorých cena je dvojnásobná.

Lacnejší Pixel 3A sa bude predávať za 399 dolárov, resp. za 479 dolárov pre verziu XL. Google pri návrhu noviniek použil lacnejší procesor, plastové šasi a v porovnaní s prémiovými modelmi odstránil bezdrôtové nabíjanie a odolnosť voči vode. Pixel 3A však dostal do výbavy 3,5 mm jack, čo môže niekoho potešil.

Novinka ponúka 5,6-palcový OLED displej, procesor Snapdragon 670, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Batéria má 3000 mAh kapacitu. Model XL má 6-palcový OLED displej a 3700 mAh batériu. Rozlíšenie obrazovky je v oboch prípadoch Full HD+. Oba telefóny budú lákať najmä na 12 Mpx zadný fotoaparát, ktorý ponúka nočný režim a všetky ďalšie funkcie, ktoré sú vo výbave aj prémiových Pixelov.

Ak teda chcete najlacnejší smartfón s Pixel fotoaparátom, Pixel 3A bude dobrá voľba. Pixel telefóny sa na Slovensku oficiálne nepredávajú, nájdete ich však v ponuke obchodu Alza.sk. Je možné, že obchod časom zaradí do svojej ponuky aj nové modely 3A a 3A XL.

Google Pixel 3A. Zdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Fotografický súboj titanov: Google Pixel 3 XL vs. Apple iPhone XR + iPhone XS Max

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit