Rendery potešia predovšetkým fanúšikov malých zariadení.

Prednedávnom sme spoznali dvoch zástupcov novej generácie Pixel 6 a teraz sa zdá, že práce na rozšírení série pokračujú. Google tradične predstavuje k hlavným modelom série aj smartfóny Pixel A.

Portál 91mobiles zverejnil sériu kvalitných renderov, ktoré zobrazujú údajný model Pixel 6a. Rendery pokračujú v rovnakom dizajnovom jazyku, aký sme mohli vidieť už pri modeloch Pixel 6 a 6 Pro. Na prednej strane v strede displeja tak môžeme vidieť selfie kameru a na zadnej strane zostavu dvoch fotoaparátov. OLED displej má údajne mať uhlopriečku 6,2-palca.

Keď sa však pozrieme na rozmery zariadenia, tak už aj v tomto prípade je zrejmé, že časy skutočne kompaktných telefónov sú dávno preč. Na druhej strane smartfón s rozmermi 152,2 × 71,8 × 8,7 mm je pri dnešných rozmeroch väčšiny zariadení skutočne kompaktný. Pixel 6a tak bude svojou šírkou a hrúbkou iba o niečo väčší ako napríklad Samsung Galaxy S10e, čo je stále menej, ako v prípade aktuálnej vlajkovej lode Pixel 6 Pro s rozmermi 163,9 × 75,9 × 8,9 mm.

Technické parametre

Z ostatných parametrov vyberáme – 50 Mpx senzor Samsung ISOCELL GN1 pre hlavný fotoaparát, 6/8 GB RAM a 128 GB internej pamäte. V novom Pixel 6a údajne nájdeme čipset Tensor od Googlu, ale nie je vylúčené použitie čipovej sady Snapdragon 778G.

Rendery prezrádzajú aj jeden chýbajúci prvok. Tým je konektor na slúchadlá, čím by sa Pixel 6a stal prvým telefónom radu Pixel A, ktorý by ho nemal vo svojej výbave. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 12. Telefón s najväčšou pravdepodobnosťou dostane minimálne 3-ročnú softvérovú podporu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.