Pixely patria medzi najlepšie fotomobily a podľa všetkého sa to nezmení ani pri novom rade.

Jednou z predností telefónov radu Pixel sú ich fotoaparáty. Veľmi dobre na tom boli rady Pixel 6 aj 7 a očakávaný Pixel 8 má ísť v tomto smere ešte ďalej. Na chystané zmeny upozornil portál AndroidAuthority.com.

Zatiaľ čo medzi šestkou a sedmičkou boli zmeny skôr evolučné, v prípade Pixel 8 a 8 Pro má ísť o výraznejší medzigeneračný skok. Nový hlavný obrazový snímač Isocell GN2 má byť v porovnaní s GH1, ktorý bol v Pixel 6 aj 7, fyzicky väčší a vďaka tomu by mal zachytávať asi o 35 percent viac svetla, väčšie množstvo detailov pri slabom osvetlení a zvýšiť rýchlosť uzávierky s cieľom znížiť rozmazanie snímok. Vylepšené bude aj spracovanie HDR so zníženým oneskorením medzi jednotlivými fotografiami nasnímanými pred ich spracovaním do formátu HDR.

Nový snímač podporuje natáčanie videa vo vysokom rozlíšení 8K pri 30 fps, ale je otázne, či túto možnosť Google vo fotoaparáte aj reálne sprístupní. Existujúce Pixely sa totiž zahrievajú už pri 4K/60 fps.

Zlepšených špecifikácií sa dočkajú aj širokouhlé objektívy u oboch modelov. Očakáva sa, že Google u Pixel 8 Pro nahradí súčasný 12-megapixelový Sony IMX386 novým 64-megapixelovým IMX787. Ten je v porovnaní s predchodcom dvakrát väčší a vďaka tomu by sa malo zmeniť priblíženie z 0,56-násobného na 0,49-násobné, čo znamená väčší záber scény.

Model Pixel 8 si zachová snímač IMX386, ale tiež s o niečo širším fyzickým objektívom – zatiaľ čo Pixel 7 mal 0,67-násobné priblíženie, v Pixeli 8 bude 0,55-násobné. Naopak, príliš meniť by sa nemal teleobjektív u Pixel 8 Pro, ktorý si vraj zachová päťnásobné priblíženie.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.