Google plánuje veľké zmeny vo svojom portfóliu, má sa plne odovzdať prémiovým skladateľným modelom.

Skladateľné smartfóny sú trendom medzi viacerými výrobcami elektroniky. Na tento trh prispeli svojimi smartfónmi najmä popredné spoločnosti ako je Samsung, Huawei či Xiaomi. Nesmieme však zabudnúť ani na skladateľný smartfón od spoločnosti Google, ktorý prichádza s čistým Androidom a všetkými výhodami, ktoré majú modely z radu Pixel. Google do tohto segmentu prispel zatiaľ len modelom Pixel Fold, no už čoskoro sa majú objaviť ďalšie zariadenia.

Očakávaným smartfónom so skladateľným displejom bol doteraz Pixel Fold 2. Ako sa však zdá z posledného úniku, takýto model nakoniec nebude. Google sa totiž pravdepodobne rozhodol premenovať svoju líniu skladateľných zariadení. Novým modelom tak má byť Pixel 9 Pro Fold, ktorý bude plne zapadať medzi vlajkové lode.

Google Pixel 9 Pro Fold bude ďalším zástupcom skladačiek

Skladateľný smartfón od spoločnosti Google je už v pokročilom štádiu prípravy. Prvý model tejto série nebol predajným hitom, smartfón nemal dobré načasovanie predstavenia. Jeho odhalenie prebehlo počas udalosti Google I / O 2023 v máji 2023 po boku modelu Pixel 7a. V takomto čase nemohol byť klasifikovaný ako plnohodnotná vlajková loď a kým sa konečne dostal k záujemcom, ubehli dva mesiace. V tom čase už šlo o model so staršou výbavou, keďže sa blížilo predstavenie série Pixel 8.

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajn

Tento rok má Google spraviť lepšie rozhodnutie a predstavenie skladateľného smartfónu spraviť viac strategicky. Jeho odhalenie by mohlo prebehnúť spolu so sériou Pixel 9, do ktorej by mal aj oficiálne spadať. Spoločnosť sa totiž rozhodla vynechať označenie Pixel Fold 2 a zameniť ho za Pixel 9 Pro Fold. Už z názvu by teda bolo jasné, že ide o model spadajúci do vlajkovej série smartfónov Pixel 9.

Označenie smartfónu so skladateľným displejom od Googlu by sa nakoniec mohlo ešte stále zmeniť. Čo je však aktuálne jasné z úniku, Google v súčasnosti využíva označenie Pixel 9 Pro Fold, pričom jeho kódové označenie je comet. Predstavenie by mohlo prebehnúť na jeseň so sériou Pixel 9, pričom pôvodné odhady na predstavenie skladateľného modelu v máji by sa nakoniec nepotvrdili.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.