Už staršie úniky naznačili možné dizajnové smerovanie tohto modelu.

Google svoje prvé skladacie zariadenie predstavil iba nedávno, avšak svojimi parametrami zaujalo. Model Pixel Fold totižto ponúka rozmery, ktoré umožňujú toto zariadenie používať veľmi pohodlne, avšak nájdu sa aj určité nedostatky. Nedávno sa dokonca objavili informácie o nástupcovi tohto skladacieho telefónu, ktorý by mal byť podľa prvých indícií iný, než pôvodný Pixel Fold.

Pokým prvý Pixel Fold má rozmery v zloženom stave 139,7 × 79,5 × 12,1 mm, tak nástupca v podobe modelu Pixel Fold 2 ich má mať 155,2 × 77,1 × 10,54 mm. Ak sa teda pozeráme na skutočné rozmery Pixel Fold 2, tak toto pripravované skladacie zariadenie bude oproti pôvodnému Pixelu Fold tenšie a vyššie, čo najviac ovplyvní predný displej

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajn

Hoci je zrejmé, že do predstavenia modelu Pixel Fold 2 nie je ďaleko (v hre je májový a októbrový termín), tak aktuálne sa dozvedáme aj rozmery oboch displejov tohto telefónu. Na základe dostupných informácií od Rossa Younga z DSCC by mal tento pripravovaný skladací telefón od Google dostať vnútorný displej s uhlopriečkou 8,02  palca, zatiaľ čo vonkajší displej by mal mať uhlopriečku 6,29 palca. Ide tak o významný medzigeneračný nárast rozmerov oboch displejov, čo nedávno naznačili aj rozmery tohto telefónu. Pre porovnanie, Pixel Fold má 7,6 palcový vnútorný displej a 5,8 palcový externý displej.

Objavili sa však aj informácie o spustení výroby panelov pre Google Pixel Fold 2. Tá je údajne naplánovaná na apríl, čo naznačuje, že uvedenie tohto telefónu na trh bude skutočne už v prvom polroku 2024. 

Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajnZdroj: OnLeaks×SmartPrix
Google Pixel Fold 2 odkrýva nový dizajn

Zdroj: Rossa Younga / DSCC

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.