Tlačidlo „Skontrolovať aktualizáciu“ na zariadeniach Pixel a Nexus začína fungovať.

Je verejne známe, že aktualizácie Androidu sú dosť zdĺhavé. Dokonca aj na referenčných zariadeniach od Google, Pixel a Nexus je bežnou praxou, že aktualizácie nechodia až tak rýchlo, ako by si veľa z nás predstavovala.

Ale v minulom roku bolo v tichosti oznámené, že tlačidlo „Skontrolovať aktualizáciu“ by malo opäť začať fungovať. Jednoduchá aktualizácia služieb Google Play tlačidlo sprístupnila, ale znovu len na krátko. A zdá sa, že všetci opäť hľadajú tlačidlo „Kontrola aktualizácie“. Google by mal v nadchádzajúcich týždňoch vydať opravu.

K dispozícii je už aktualizácia beta verzie služby Google Play, ktorá umožňuje zariadeniam Pixel a Nexus si ihneď stiahnuť aktualizáciu softvéru, ešte pred tým ako bude verejne dostupná. Služba Google Play s označením 12.2.09 by mala v zariadeniach Pixel a Nexus obnoviť funkčnosť tlačidla „Skontrolovať aktualizáciu“. Malo by sa tak stať ihneď po inštalácii novej verzie služby Google Play, ktorá túto základnú a pre veľa používateľov aj potrebnú funkciu obnoví.

Najnovšia verzia Služieb Google Play je potrebná na to, aby bola oprava efektívna. Nie je zatiaľ verejná, ale môžete sa pripojiť k beta programu, aby ste si mohli aktualizáciu stiahnuť ihneď. Alternatívnou možnosťou je aj stiahnutie a nainštalovanie APK súboru manuálne, ale budete sa musieť ubezpečiť, že máte príslušnú zostavu určenú pre vaše zariadenie.

Ak nie je žiadna z týchto možností dostupná, stačí počkať, kým služby Google Play budú pripravené na distribúciu oficiálnou cestou.

Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti s aktualizáciami pre Google Pixel a Nexus zariadenia.

zdroj: technobuffalo

Prečítajte si aj:

Vlajková loď Pixel 2 XL vyrovnáva skóre s konkurenciou. Pozrite sa, aké zariadenia predstavil Google

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.