Obchod Google Play po novom umožní každému odinštalovať aplikácie vo viacerých smartfónoch súčasne.

Spoločnosť Google stojí za viacerými službami, ktoré využívame azda každý deň. Používateľom operačného systému Android pritom určite nie je neznámy obchod s aplikáciami Google Play, ktorý je v poslednej dobe plný noviniek. Najnovšie tak Google konečne vypúšťa funkciu, na ktorej pracoval už dlhšiu dobu a niektorí používatelia ju už mohli mať nejaký čas k dispozícii.

Rozprávame sa o možnosti odinštalovania aplikácie v smartfóne prostredníctvom iného zariadenia. Táto funkcia funguje na základe Google účtu, ktorý máte vo viacerých zariadeniach rovnaký. Či už teda ide o viaceré smartfóny alebo tablet, vždy máte k dispozícii v obchode informácie o tom, aké aplikácie máte aj v iných zariadeniach ako v práve používanom.

Odinštalovanie aplikácie z Google Play aj na diaľkuZdroj: androidauthority.com
Odinštalovanie aplikácie z Google Play aj na diaľku

Po novom budete mať v týchto nastaveniach možnosť aplikácie aj odinštalovať z iného zariadenia. Táto funkcia by mala byť postupne dostupná globálne vo všetkých smartfónoch. Na jej základe tak budete môcť v rámci obchodu Google Play odinštalovať aplikácie zo zariadenia na diaľku, nebudete k tomu potrebovať toto zariadenie.

Novú možnosť využijete napríklad v prípade, že svoj smartfón stratíte a chcete z neho čo najskôr odinštalovať aplikácie. Rovnako však budete môcť svoj telefón či tablet ovládať aj v prípade, že ho chcete vyčistiť, no nemáte k nemu aktuálne prístup. Túto funkciu môžete mať k dispozícii už teraz, no ak náhodou nie, tak s najväčšou pravdepodobnosťou príde do vašich zariadení už v najbližších dňoch.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.