Keď v októbri minulého roku Google predstavil nástupcov Nexusov, niektorí používatelia boli sklamaní, že nie sú vodoodolné. To, čo sprvoti vyzeralo ako relatívne významná konkurenčná nevýhoda, sa nakoniec, aspoň pre pár majiteľov, ukázalo ako irelevantná výhrada. Keď totiž svoj Google Pixel/Pixel XL utopíte, Google vám jednoducho dá nový kus. To znie lákavo, však?

Samozrejme, že to nebude také jednoduché. Túto službu môžu vyžiť výhradne majitelia smartfónov od Google v USA v oblastiach postihnutých ničivým hurikánom Harvey. Google sa rozhodol pre tento sympatický krok potom, čo Harvey zasiahol a zdevastoval koncom augusta Texas. Išlo o najsilnejší hurikán v tomto štáte za posledných 50 rokov, ktorý si vyžiadal takmer 50 obetí, pričom viac než milión ľudí muselo byť evakuovaných.

Google túto službu sprístupnil používateľom Pixelov v spolupráci s partnerskou firmou uBreakiFix. Práve v jej vybraných pobočkách sa môžu ľudia zastaviť a opraviť si, či v niektorých prípadoch aj úplne vymeniť svoj Google Pixel. Či podobnú solidaritu prejaví Google aj pre postihnutých aktuálnym hurikánom Irma,  v tejto chvíli nie je známe. Ide však skutočne o sympatické gesto hodné nasledovania aj od ostatných značiek zvučných mien.

Zdroj: Android Authority 

Prečítajte si aj:

Mapy od Googlu varujú pred hurikánom v reálnom čase

 

Značky: