Spoločnosť reagovala na fámy o zrušení jej pripravovaného telefónu. 

Informovala, že model Pixel 5a 5G na trh uvedie o niečo neskôr. Telefón bude údajne k dispozícii od augusta v USA a Japonsku. Fámy o zrušení modelu začal začal šíriť YouTuber a ako hlavný dôvod uviedol nedostatok čipov. Táto teória bola podporená aj portálom Android Central s odvolaním sa na ďalšie dva zdroje. Toto tvrdenie neskôr vyvrátil hovorca spoločnosti Google. Fáma sa síce zmienila o modeli Pixel 5a, zatiaľ čo Google konkrétne označil model Pixel 5a 5G. Doteraz sme pritom nevedeli, či existujú dve verzie – 5G a bez 5G

Zaujímavé na vyhlásení spoločnosti Google je časť, kde sa spomína USA a Japonsko ako jediné dva trhy, na ktorých bude smartfón oficiálne dostupný. Minuloročné modely Pixel 5 a Pixel 4a 5G mali takisto pomerne krátky zoznam dostupnosti. Keďže dostupnosť Pixel 5a 5G bola nepriamo potvrdená iba pre dve krajiny, je možné, že s uvedením do iných regiónov sa nepočíta. Bližšie detaily zatiaľ nepoznáme. 

V prípade dostupnosti modelu Pixel 6 rovnako nemáme veľa informácií. Portál GSMArena pritom uvádza, že tento model môže byť na trh uvedený v rovnakom čase ako Pixel 5a 5G.

Google Pixel 5a 5G

Zdroj: Voice

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Takto vraj budú vyzerať inteligentné hodinky Google Pixel Watch

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.