Zverejnené videá potvrdzujú dizajn telefónov Pixel 8 a hodiniek Pixel Watch 2.

Google už začiatkom októbra predstaví nové zariadenia, medzi ktorými nebudú chýbať telefóny série Pixel 8 a hodinky Pixel Watch 2. Udalosť Made by Google sa bude konať 4. októbra, avšak predstavenie noviniek spoločnosti Google sa bude konať v tieni nových iPhonov, ktoré budú predstavené už 12. septembra.

Google je spoločnosťou, ktorá si takmer vôbec nestráži svoje pripravované produkty, pričom ich častokrát aj sama leakuje, čo je pomerne úsmevné. Hoci o telefónoch Pixel 8 a 8 Pro by sme v tomto čase ešte nemali vedieť žiadne detailné informácie, tak samotný Google teraz zverejnil videá práve s týmito dvoma modelmi série Pixel 8 a hodinkami Pixel Watch 2. Na druhej strane, aj spoločnosť Google si je plne vedomá sily spoločnosti Apple a jej iPhonov, čo potvrdila krátko po oficiálnom oznámení dátumu uvedenia série iPhone 15.

V nadväznosti na blížiacu sa udalosť Made by Google spoločnosť zverejnila krátke video, ktoré ponúka veľmi dynamický pohľad na hodinky Pixel Watch 2 a model Pixel 8 Pro. Toto video dopĺňa ďalšie video, ktoré v necelých 30 sekundách odhaľuje veľmi veľa dôležitých dizajnových prvkov Pro modelu série Pixel 8.

Videá zverejnené spoločnosťou Google potvrdzujú dávno známy dizajn zariadení série Pixel 8. Tie si zachovali dizajnový jazyk svojich predchodcov, pričom jednou z významných zmien je infračervený teplomer, ktorý sa nachádza na zadnej strane modelu 8 Pro.

Rovnaký scenár s dizajnom sa dá očakávať aj pri hodinkách Pixel Watch 2. Nová generácia hodiniek sa totiž až príliš podobá na tú predchádzajúcu, tak aj preto sa hlavné zmeny očakávajú predovšetkým na strane hardvéru a softvéru, keďže dizajn sa medzigeneračne takmer nezmenil. Okrem toho by si veľká časť fanúšikov značky Google želala, aby nová generácia hodiniek mala aj o niečo lepšiu výdrž batérie.

Nedávno boli dokonca zverejnené aj predpokladané ceny telefónov Pixel 8 a 8 Pro. Pixel 8 so 128 GB úložiskom by mal údajne stáť 874,25 eura, pričom cena variantu s 256 GB úložiskom by mala byť 949,30 eura.

Pixel 8 Pro so 128 GB úložiskom by sa mal v Európe predávať za 1235 eur, zatiaľ čo 256 GB verzia má stáť 1309 eur. Najdrahším modelom bude 512 GB variant, ktorý sa bude predávať za približne 1 461 eur. 

Zdá sa však, že tieto ceny boli získané prepočtom cien pre americký trh, ku ktorým zdroj prirátal 23 % DPH. Je totiž málo pravdepodobné, že by výsledné ceny pre európsky trh vyzerali tak, ako boli uvedené v nedávnom leaku.

Aj preto by ceny mohli vyzerať skôr takto:

  • Pixel 8 128 GB – 849 eur
  • Pixel 8 256 GB – 919 eur
  • Pixel 8 Pro 128 GB – 1199 eur
  • Pixel 8 Pro 256 GB – 1269 eur
  • Pixel 8 Pro 512 GB – 1399 eur

Zdroj: GSMArena, Google, vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.