Uľahčí synchronizáciu zariadení pripojených k jednému účtu.

Výhodou zariadení od spoločnosti Apple je možnosť okamžite pokračovať v práci na hociktorom z nich. Podmienkou je, že musia byť pripojené k rovnakému Apple ID. Portál GSMArena informuje, že Google pripravuje novú funkciu prepojenia všetkých zariadení so systémom Android prihlásených k jednému účtu. Ide teda o podobnú funkciu, ktorú Apple nazýva Continuity. Tá umožňuje používateľom prijímať hovory zo svojho iPhonu na počítačoch Mac a iPad, pokiaľ sú v rovnakej sieti.

Keď sa používatelia vo svojich všetkých Apple zariadeniach prihlásia pod jednym Apple ID, môžu tieto funkcie Continuity používať na plynulý presun medzi zariadeniami. Budú môcť napríklad automaticky odomknúť Mac, keď majú na ruke hodinky Apple Watch, alebo používať iPhone ako webovú kameru pre Mac.

V prípade systému Android pripojené zariadenia k jednému Google kontu môžu využívať funkcie, ako je prepínanie hovorov a zdieľanie internetu. Zdá sa, že v prípade zdieľania internetu ide o podobnú funkciu, ktorú Samsung nazýva Automatický prístupový bod. Zaujímavé je, že z poskytnutého screenshotu vyplýva, že funkcia prepínania hovorov bude fungovať v rôznych telefónoch so systémom Android, zatiaľ čo riešenie spoločnosti Apple neumožňuje prijímať hovory z iného iPhonu. Je obmedzené na iPady, počítače Mac a MacBooky.

Hoci sa o prepojení Android zariadení začína hovoriť už teraz, nie je známy žiadny dátum vydania tejto funkcie. Nie je však vylúčené, že funkcia bude predstavená počas uvedenia systému Android 14. Funkcia Link Your Device by sa mala v budúcnosti nachádzať v ponuke Nastavenia > Google > Zariadenia a zdieľanie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.